Direkt från Fole till middagsbordet

Ryftes är ett gotländskt familjeföretag med växtkraft. Du hittar oss i Fole socken, mitt på Gotland.  Vi odlar, paketerar och säljer ett stort sortiment av grönsaker och rotfrukter, som levereras till hela landet. Ryftes drivs huvudsakligen av företagets andra generation i familjen Andersson, systrarna Karin och Erika. Föräldrarna Yngve och Inga finns fortfarande med i företaget.

Grönsaker och rotfrukter har odlats på gården i över 40 år. Den egna grönsaksodlingen omfattar idag cirka 150 hektar. Här är vi ett 40-tal medarbetare som jobbar bra tillsammans året runt, från vårbruk till höstskörd och under vinterns produktion och underhåll. Förutom att vi har roligt på jobbet är miljö och kvalitet alltid i fokus.

Utöver vårt eget jordbruk har vi ett 20-tal speciellt utvalda gotländska odlare som bidrar med ytterligare 300 hektar grönsaksodling. De finns över hela Gotland, och levererar allt från sparris till rotfrukter av bästa kvalitet till oss. Tillsammans med dessa odlare kan vi erbjuda ett stort och brett sortiment året runt.

Karin och Erika driver nu Ryftes vidare med fokus på kundernas önskemål, ett långsiktigt hållbart miljöarbete, produktkvalitet och livsmedelssäkerhet. Karins två barn, Karolina och Gustav samt Erikas dotter Fredrika, uppskattar att få hänga med ut på fält och se hur allt växer! Kanske blir det dessa juveler som tar över stafettpinnen efter Karin och Erika?

barn

Tredje generationen tar för sig på morotsfältet. Fv Karolina, Gustav, Fredrika


Ryftes Grönsaker AB | Fole Stora Ryftes 906
621 75 Visby | 0498-360 60