Mor Ingas rotsakssoppa

Gott! Enkelt! Värmande!
Ett gotländskt recept på en härlig rotsakssoppa som passar utmärkt på middagsbordet en kulen höstkväll. Persiljerot och palsternacka blir i kombination en mild, krämig soppa för hela familjen.

Mor Inga i Fole har kokat ihop receptet och om det är något hon är riktigt bra på så är det olika rotfrukter!

Det här behöver du
250 g palsternacka
250 g persiljerot
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
25 gram smör
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1/2 dl hackad persilja


Gör så här

Skala och skär persiljerot och palsternacka i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten och buljong. Under tiden fräses smör och mjöl i en annan kastrull. Späd med mjölken och sjud några minuter. Kör palsternackorna och persiljeroten i mixer. Späd såsen med palsternack- och persiljerotsbuljongen under omrörning. Servera soppan het – överströdd med persilja. Smaklig måltid!