Mumsig morotskaka

4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
6 dl fint rivna morötter
1 dl olja (ej olivolja)
60 g smör
200 g philadelphiaost
3,5 dl florsocker
Smör och ströbröd till kakformen


Gör så här

Vispa ägg och socker till en pösig smet. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt oljan och de rivna morötterna. Häll i smeten i en smörjd och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 30 min.

Glasyr

Smält smöret och rör i philadelphiaosten tills det blandat sig ordentligt. Tillsätt florsocker och bred på den svala kakan. Njut!