Rotfruktspaj

PAJDEG
3,5 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

FYLLNING
100 g var av majrova, palsternacka och morot
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 ägg
1,5 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl riven Västerbottenost
Persilja, flingsalt, peppar. Smör till stekning.


Smula smör och mjöl, tillsätt vatten och knåda ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet  i 200 grader i ca 10 min. Skala och dela rotfrukterna i tärningar. Stek dem i smör, tillsätt pressad vitlök, flingsalt, svartpeppar och persilja. Vispa samman mjölk, grädde och ägg, salta och peppra. Fyll pajskalet med rotfrukterna, strö över osten och häll på äggblandningen.

Grädda pajen på 200 grader i ca 40 min.